Sindrom mononucleozic

Infecţie virală sau alergică ce conduce la aparitia în sânge de limfocite stimulate.

Limfocite stimulate numite şi limfocite hiperbazofile se caracterizeaza prin dimensiunile lor mari şi o citoplasmă întinsă care fixează coloranţii bazici.

Un sindrom mononucleozic este prezent in cazul boli­lor ca : mononucleoza infecţioasă (primo-infecţie cauzată de virusul lui Epstein-Barr), în primo-infecţia cu H.I.V., în infecţiile cu citomegalovirus, în hepatitele virale; sau in cursul reacţiilor alergice severe. 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.