Sindrom mononucleozic

Infecţie virală sau alergică ce conduce la aparitia în sânge de limfocite stimulate.

Limfocite stimulate numite şi limfocite hiperbazofile se caracterizeaza prin dimensiunile lor mari şi o citoplasmă întinsă care fixează coloranţii bazici.

Un sindrom mononucleozic este prezent in cazul boli­lor ca : mononucleoza infecţioasă (primo-infecţie cauzată de virusul lui Epstein-Barr), în primo-infecţia cu H.I.V., în infecţiile cu citomegalovirus, în hepatitele virale; sau in cursul reacţiilor alergice severe. 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Adriana Lucia Celebidache: beneficiile laserului în stomatologie