Sindrom meningean

Totalitatea simptomelor ce caracterizeaza o iritaţie a meningelor (membranele care în­conjoară creierul şi măduva spinării).

Un sindrom meningean caracterizeaza menin­gitele (inflamaţii ale meningelor) şi hemoragiile meningeene (sângerare între două foiţe ale meningelor).

Acest sindrom este definit prin dureri de cap rebele, o durere şi o redoare a coloanei vertebrale insotite de vărsături si poate evolua in scurt timp către o comă (febră doar în cazul menin­gitei) .

Diagnosticul tre­buie stabilit de urgenţă si se pune pe baza examenului clinic.

Tratamentul este cel al cauzei iar in cazuri grave tratamentul simptomelor este prioritar.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos