Sindrom meningean

  • Consultant de specialitate: Mihaela Simion
  • Profesia: Medic primar oftalmolog

Totalitatea simptomelor ce caracterizeaza o iritaţie a meningelor (membranele care în­conjoară creierul şi măduva spinării).

Un sindrom meningean caracterizeaza menin­gitele (inflamaţii ale meningelor) şi hemoragiile meningeene (sângerare între două foiţe ale meningelor).

Acest sindrom este definit prin dureri de cap rebele, o durere şi o redoare a coloanei vertebrale insotite de vărsături si poate evolua in scurt timp către o comă (febră doar în cazul menin­gitei) .

Diagnosticul tre­buie stabilit de urgenţă si se pune pe baza examenului clinic.

Tratamentul este cel al cauzei iar in cazuri grave tratamentul simptomelor este prioritar.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.