Sindrom hiperkinetic al copilului

[Hiperactivitatea copilului]

Tulburare a dezvoltării caracterizata printr-o hiperactivitate motorie, comportament impulsiv şi dereglări a atenţiei. Sinonime:  instabilitate psihomotorie / sindrom al copilului hiperactiv

Semne ale acestui sindrom :  copilul se agită fără încetare pe scaun, nu poate sta pe Ioc, se lansează în activităţi fizice periculoase, incapabil să-şi focalizeze mai multă vreme atenţia / concentrarea asupra unei activitati, compor­tament impulsiv, fluctuaţii de dispoziţie,  accese de mânie, nu accepta  „constringeri”.

Tulburările apar in jurul vârstei de 4 ani şi durează toată copilăria atenuându-se la pubertate. Sunt

însoţite uneori de dislexie sau disortografie.

Tratamentul consta in masuri educative (terapie comportamentală, conversaţii familiale) si psihoterapie uneori si medicamentos.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica