Sindrom hiperkinetic al copilului

[Hiperactivitatea copilului]

Tulburare a dezvoltării caracterizata printr-o hiperactivitate motorie, comportament impulsiv şi dereglări a atenţiei. Sinonime:  instabilitate psihomotorie / sindrom al copilului hiperactiv

Semne ale acestui sindrom :  copilul se agită fără încetare pe scaun, nu poate sta pe Ioc, se lansează în activităţi fizice periculoase, incapabil să-şi focalizeze mai multă vreme atenţia / concentrarea asupra unei activitati, compor­tament impulsiv, fluctuaţii de dispoziţie,  accese de mânie, nu accepta  „constringeri”.

Tulburările apar in jurul vârstei de 4 ani şi durează toată copilăria atenuându-se la pubertate. Sunt

însoţite uneori de dislexie sau disortografie.

Tratamentul consta in masuri educative (terapie comportamentală, conversaţii familiale) si psihoterapie uneori si medicamentos.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being