Sindrom bulbar

Totalitatea semnelor ce caracterizeaza o afectiune a bulbului rahidian (porţiunea inferioară a trunchiului cerebral).

Un accident vascular cerebral,  tumoră,  infecţie, infla­maţie, siringomielie (malformaţie a bulbului rahidian) aceste afectiuni pot conduce la un sindrom bulbar.

Sindroame bulbare : paralizie a unei jumătăţi de corp (hemiplegie, fata nu este paralizata) cauzata de afectarea fasciculului de fibre nervoase motrice piramidale ; sindrom cerebelos (tulburări ale echilibrului, tre­murături, mişcări dezordonate) cu tulburări ale coordonării (afectare a pedunculului cerebelos, care leagă bulbul de cerebel); afectare a nucleului de substanţă cenuşie la originea nervului trigemen ce conduce la o durere sau anestezie a feţei; afectare a nervului cohleovestibular ce conduce la vertije; dereglari ale deglutiţiei prin paralizia faringelui datotate afectarii nervului glosofaringian.

Tratamentul este cel al afecţiunii în cauză (este limitat în caz de accident vascular şi de malformaţie).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie