Sindrom bulbar

Totalitatea semnelor ce caracterizeaza o afectiune a bulbului rahidian (porţiunea inferioară a trunchiului cerebral).

Un accident vascular cerebral,  tumoră,  infecţie, infla­maţie, siringomielie (malformaţie a bulbului rahidian) aceste afectiuni pot conduce la un sindrom bulbar.

Sindroame bulbare : paralizie a unei jumătăţi de corp (hemiplegie, fata nu este paralizata) cauzata de afectarea fasciculului de fibre nervoase motrice piramidale ; sindrom cerebelos (tulburări ale echilibrului, tre­murături, mişcări dezordonate) cu tulburări ale coordonării (afectare a pedunculului cerebelos, care leagă bulbul de cerebel); afectare a nucleului de substanţă cenuşie la originea nervului trigemen ce conduce la o durere sau anestezie a feţei; afectare a nervului cohleovestibular ce conduce la vertije; dereglari ale deglutiţiei prin paralizia faringelui datotate afectarii nervului glosofaringian.

Tratamentul este cel al afecţiunii în cauză (este limitat în caz de accident vascular şi de malformaţie).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.