Sincopa

Pierdere com­pletă, bruscă si de scurtă durată a conştienţei

Sincopa poate fi cauzata de o anoxie sau de o ischemie cerebrală (absenţa oxigenării sau diminuării aportului sangvin) ca urmare a unui : stop cardiocirculator,  o dereglare a ritmului cardiac, asfixie sau prin vasodilataţie bruscă.

Pierderea conştienţei se face brusc si este insotita de o decontractare musculară completă, paloare, absenţă a reacţiei stimuli externi ( zgomote, ciupire) eventual absenta pulsului, usoara mictiune si miscari convulsive . Ca si durata se situeaza sub un minut , dupa aceasta perioada de timp vorbim de coma. Revenirea la starea normala este spontană, totală şi precedată de o recolorare a feţei.

Tratamentul unei sincope este cel al cauzei care a provocat sincopa cat si in prevenirea recidivei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.