Simptom

Orice manifestare a unei afecţiuni sau a unei boli percepute de catre bolnav, care contribuie la stabilirea diagnosticului.

Simptomele sunt descrise de către pacient in prima faza a examenului medical, acestea sunt subiective ( semne functionale), in faza a doua a examinarii se identifica semnele obiective ale unei boli (examen fizic al pacientului). Analiza simptomelor şi semnelor permit stabilirea diagnosticului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români