Sigmoida

Inflamaţie a sigmoidului (ultima parte a colonului).

Este cauzata de o inflamaţia şi apoi infecţia unuia sau mai multor diverticuli.

Boala prezinta o durere situată în fosa iliacă (partea laterală inferioară a abdomenului) stângă, însoţită sau nu de febră, constipaţie sau diaree sunt frecvente. Complicaţii ce pot surveni sunt : abces, o ocluzie intestinală sau o peritonită prin perforaţie.

Tratamentul consta in administrarea de anti­biotice, daca crizele se repeta este preferabil să se pro­cedeze la ablaţia sigmoidului (sigmoidectomie), continuitatea digestivă fiind restabilită prin anastomoză (punere cap la cap a celor două segmente rezultate) în cursul intervenţiei sau după 3 până la 6 luni ( în acest ultim caz se practică o colostomie provizorie).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.