Sigmoida

Inflamaţie a sigmoidului (ultima parte a colonului).

Este cauzata de o inflamaţia şi apoi infecţia unuia sau mai multor diverticuli.

Boala prezinta o durere situată în fosa iliacă (partea laterală inferioară a abdomenului) stângă, însoţită sau nu de febră, constipaţie sau diaree sunt frecvente. Complicaţii ce pot surveni sunt : abces, o ocluzie intestinală sau o peritonită prin perforaţie.

Tratamentul consta in administrarea de anti­biotice, daca crizele se repeta este preferabil să se pro­cedeze la ablaţia sigmoidului (sigmoidectomie), continuitatea digestivă fiind restabilită prin anastomoză (punere cap la cap a celor două segmente rezultate) în cursul intervenţiei sau după 3 până la 6 luni ( în acest ultim caz se practică o colostomie provizorie).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie