Sharp (sindrom al lui)

[sindromul Sharp]

Asociere a semnelor a cel puţin două conectivite (boli cronice de origine autoimună caracterizate printr-o afectare a colagenului). Sinonim :  conectivita mixta.

Sindromul lui Sharp afectează mai ales femeile, spre vârsta de 35 ani.

Simptomele si semnele sunt cele ale unui lupus eritematos diseminat şi ale sclerodermiei sistemice, mai rar cele ale dermatomiozitei şi ale poliartritei reumatoide.

Tratamentul se bazează pe antiinflamatoare nesteroidiene sau pe antipaludice de sinteză, ori pe asocierea acestora. Tratamentul formelor severe necesită administrarea de corticosteroizi şi uneori de imunosupresoare şi efectuarea unor schimburi plasmatice (plasmafereze).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica