Septicemie

Stare infecţioasă generalizată cauzată de raspindirea unui germene patogen în întreg organismul, prin intermediul sângelui.

Germenii piogeni (care provoacă formarea de puroi) ca streptococii şi stafilococii, se dezvoltă plecând de la un focar infecţios primitiv şi se răspândesc pe cale venoasă. Când focarul infecţios iniţial este o endocardită stângă, difuzarea microbilor se face pe cale arterială. Un focar infecţios persistent (ex. dentar) poate conduce la septicemie.

In cazul unei septicemi subiectul prezinta febra ridica ( cu sau virfuri de temperatura), frisoane si o stare generală de indispoziţie. Diagnosticul constă în punerea în evidenţă (prin hemocultură) a prezenţei micro­bului în sânge.

Tratamentul consta in antibiotice administrate timp de minimum cincisprezece zile.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica