Sebacee (glandă)

[glanda sebacee]

Glandă anexă a epidermului, care secretă sebum.

Glandele sebacee sunt prezente pe toată suprafaţa pielii (cu excepţia palmelor şi plantelor), ele fiind mai dese în unele regiuni: faţă, spate, pielea capului.

Secreţia de sebum este activată de către hormonii androgeni (testosteron) este influentata de : vârsta, utilizarea excesivă a produselor cosmetice, hormonii medicamentoşi de tip estrogen sau progestativ (activare sau inhibare), afecţiunile neurologice (boala lui Parkison). Creşterea patologică a secreţiei de sebum este seboreea.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica