Rinofima

Afecţiune dermatologică a nasului carac­teristică pentru rozacee (acnee, dilatarea micilor vase cutanate şi formarea de papulopustule pe faţă).

O rinofimă se caracterizeaza printr-o hipertrofiere a nasului, uneori de amploare, neregulată şi deformantă. Ea poate  sa conduca la o îngro­şare a pielii asociată cu o dilatare a porilor care conţin sebum (rinofimă sebacee), sau poate provoca o coloraţie roşie-violacee a pielii care este parcursă de mici vase sangvine (rinofimă vasculară).

Tratamentul este cel al rozaceei (antiseptice locale, anbioterapie locală şi/sau generală). O rinofimă de amploare necesita o intervenţie de chirurgie estetică (ablaţia de ţesuturi moi practicată cu bisturiul sau cu laserul cu dioxid de carbon).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica