Rid

Şanţ cutanat.

Există două tipuri de riduri: ridurile de expresie şi ridurile de îmbătrânire .

Ridurile de expresie sunt legate de activitatea muşchilor mimici prinşi de piele (muşchi cu cel puţin o inserţie pe piele).

Ridurile de îmbătrânire apar ca urmare a proceului de îmbătrânire.

Un rid este provocat de ruperea fibrelor elastice ale dermului şi de o afectare a ţesutului conjunctiv sub influenţa încreţirii expre­sive a pielii in mod foarte des, a slăbirii sau a îmbătrânirii. Amplitudinea ridurilor poate sa se accentueze sub influenţa factorilor climatici (soare, vant ) şi a tutunului, evoluţia acestura este însoţită de subţierea epider­mului şi de fracţionarea fibrelor elastice ale dermului.

Există diferite tratamente pentru riduri : demabraziune, lifting, peeling, ridicare a ridulelor.

O demabraziune se efectuează cu ajutorul unui disc abraziv sau al unui glaspapir foarte fin, care permite atenu­area reliefurilor de o parte şi de alta a ridurilor.

Un lifting poate face să dispară ridurile prin „întinderea” cutelor formate de structurile cutanate lăsate.

Un peeling este realizat cu ajutorul unor substanţe ca zăpada carbonică, azotul lichid, rezorcina, acidul tricloracetic, fenolul sau acidul glicocolic.

O ridicare a ridulelor (riduri mici) se face cu ajutorul incluziilor în profunzime a unor fragmente dermice fie cu ajutorul colagenului injec­tabil destinat să ridice ridulele. Injecţiile cu silicon sunt mai rar întrebuinţate din cauza riscului de migrare a siliconului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.