Reye (sindrom al lui)

[sindromul Reye]

Boală caracterizată printr-o afectare cerebrală neinflamatorie şi o afectare  hepatică ce urmeaza unui episod viral acut (gripă, infecţie respiratorie, varicelă).

Sindromul lui Reye afectează îndeosebi copiii, de cele mai multe ori spre vârsta de 3 ani.

Cauzele acestui sindrom sunt încă necunoscute ( se presupune ca se datoreaza utilizarii aspirinei in tratamentul afectiunilor virale  la copiii pina in 3 ani )

Debuteaza cu febră, depri­mare ( semne ce pot fi confundate cu cele ale bolii virale iniţiale) urmate la interval de citeva zile de  vărsături frecvente şi abun­dente urmate de tulburări de comportament (somnolenţă, apatie, iritabilitate), tulburări ale tonusului sau ale con­ştienţei, convulsiile, putând ajunge  la comă.

Tratamentul bolii în formele ei grave necesită o spitalizare într-un serviciu de reanimare.

Prevenirea constă prin atentionarea referitor la prescrierea aspirinei ca medicament antipiretic la copii sau chiar prin suprimarea acestei prescripţii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica