Reumatism

Orice afecţiune dureroasă, acută sau cronică care obstructioneaza buna funcţionare a aparatului locomotor.

Reumatismele pot fi împărţite în 6 grupe principale:

Reumatismele infecţioase sunt cauzate de prezenţa unui germene în articulaţie se observă  în cadrul bolilor de sistem ca reumatismul articular acut, poliartrita reumatoidă, spondilartropatia, artrita psoriazică, lupusul eritematos diseminat, pseudopoliartrita rizomelică, sin­dromul lui Schonlein-Henoch, angeitele.

Reumatismele microcristaline sunt cauzate de prezenţa cristalelor în articulaţie sau în tendoane : gută, condro- calcinoză articulară, boala calcificărilor tendinoase.

Reumatismele degenerative sunt provocate fie de degederescenţa şi uzura unei articulaţii (artroza membrelor), fie unor cauze mecanice (efort exagerat pentru a ridica o greutate, în caz de hernie discală), fie unei combinaţii a acestor factori (sindromul de îngustare a canalului carpian).

Afectiuni inflamatorii periarticulare cele mai frecvente sunt tendinitele, bursitele şi periartritele.

Afecţiunile hematologice sau tumorale care se manifesta prin dureri ale aparatului locomotor sunt : mielomul multiplu şi metastazele can­ceroase osoase.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica