Rahianestezie

Anestezie regională a abdomenului si a membrelor inferioare prin injectarea unui anestezic în cinalul rahidian.

Rahianestezia este utilizată în chirurgia aparatului urinar jos (vezică), a aparatului genital feminin, a anusului şi a membrelor inferioare. Rahianestezia are un efect mult mai rapid decât anestezia peridurală, si poate fi utilizata pentru operaţii cu durată mai mare de 2,5 ore.

Tehnica consta in  injectarea unui anestezic local în lichidul cefalorahidian la înălţimea rădăcinilor nervoase ale cozii fecal. Blocajul senzitiv si motor complet al părţii de jos a corpului, delimitat in partea superioara de partea inferioară a abdomenului, se instaleaza dupa citeva minute.

Pot surveni rar în timpul anesteziei sau dupa aceasta efecte nedorite ca: dureri de cap, greţuri, vărsături, scăderea tensiunii arteriale, retenţie trecatoare a urinei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica