Radiografie toracică

Imagine a organelor mari  conţinute în cuşca toracică (inimă, plămâni), obţinută prin expunerea toracelui la radiaţii X.

Radiografia toracică este unul dintre examenele cel mai frecvent prescrise în radiologie şi în imageria medicală.

Radiografie toracică permite să fie puse in evidenta leziunile pulmonare caracteristice tuberculozei, pneumopatiilor infecţioase (pneumoniei) sau edemului pulmonar. Uşurează diagnosticarea infecţiilor pleurei (pleurezie, pneumotorax) şi a afecţiunilor care modifică forma inimii şi a vaselor (insuficienţă cardiacă, anevrism al aortei) sau cele ale mediastinului (adenopatii).

Pentru sta­bilirea diagnosticului se poate recurge la un scaner toracic ce permite dece­larea leziunilor mai mici datorită sensibilităţii sale ridicate la contrastul dintre ţesutul pulmonar şi aerul pe care îl conţin plămânii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.