Rabdomioliza

Distrugerea tesutului muschilor striati ce conduce la eliberarea in sange a mioglobinei ( pigment muscular toxic).

Cauze ce pot duce la aparitia rabdomiolizei pot fi : un traumatism important cu strivire, exercitii fizice intense, electrocutare, crize convulsive prelungite, intrerupere circulatiei sanguine intr-un membru.

Existenta unei rabdomiolize este indicata de prezenta durerii in zona muschilor afectati si o culoare inchisa a urinei, mioglobina generand o insuficienta renala acuta. 

Tratamentul este cel al cauzei, in caz de insuficienta renala se impune o dializa ( cateva zile / saptamani ).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica