Pubalgie

Durere de origine inflamatorie a simfizei pubiene (articulaţia mediană şi anterioară, fibroasă, între cele două oase iliace).

Este cauzată de o osteoartropatie (combinaţie a leziunilor osoase şi articulare) pubiană sau la sportivi de dezechilibrul între masele musculare situate deasupra şi dedesubtul articulaţiei oaselor iliace. Muşchii aductori ai coapsei (de sub articu­laţie) sunt prea dezvoltaţi în raport cu musculatura abdo­minală (de deasupra).

Durerea este localizată în regiunea pubiană si este provocată de activitatea sportivă şi îndeosebi de mişcarea de depărtare a coapselor. Durerea se agravează treptat şi poate difuza spre regiunea abdominală joasă şi spre faţa internă a coapselor si poate să împiedice mişcări precum urcatul scărilor şi mersul, calmându-se în perioadele de repaus.

Tratamentul consta in administrarea de anti­inflamatoare şi reeducarea şi o suspendare a antrenamentului (repaus sportiv) timp de 6 săptămâni până la 3 luni. Daca durerile persista se poate  recurge la infiltraţii cu corticosteroizi sau cu anestezice locale sau o intervenţie chirurgicală (transpoziţia muşchilor peretelui abdominal, adesea cu o curăţare a simfizei pubiene).

Prevenirea constă în consolidarea muscu­laturii abdominale, întinderea muşchilor adductori (apro­piind coapsele de axa corpului) şi a cvadricepsului (muşchiul care permite extensia gambei în continuarea coapsei), corectarea ţinutei şi un antrenament sportiv echilibrat.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica