Proteinurie

Prezenţă a proteinelor în urină.

Nivelul proteinelor în urină este în mod normal foarte mic (sub 50 miligrame in 24 ore) şi nu poate fi detectat prin metodele de cercetare convenţionale.

Proteinuria este cauzată de leziuni ale glomerulilor (unităţile de filtrare ale rinichiului)  unde se elaborează urina primara. Proteinuria poate fi asimptomatica sau când este abun­dentă se manifesta  printr-un sindrom nefrotic (edeme ale gambelor şi ale feţei, micşorarea nivelului de proteine în sânge).

Tratamentul este cel al cauzei (al bolii ce o provoaca), o proteinurie când nu se încadrează într-un sindrom nefrotic nu necesită tratament sau regim.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.