Preeclampisie

Stare patologică a femeii însărcinate care apare după a 20-a săptămână de sarcină si se carac­terizează printr-o hipertensiune arterială, o proteinurie (prezenţa de proteine în urină) şi de luare în greutate si aparitia edemelor.

Preeclampisa se manifestă prin dureri de cap, prin senzaţii vizuale anormale (muşte, puncte luminoase), zbârnâituri în urechi, edeme ale mem­brelor şi ale feţei şi o hipertensiune arterială însemnată. Netratată preeclampsia poate fi foarte gravă atât pentra copil cât şi pentru mamă.

Complicaţiile fetale sunt: suferinţa fetală, moartea in utero sau moartea la naştere.

Complicaţiile materne sunt: eclampsia (definită prin apa­riţia de convulsii), hematomul retroplacentar (colecţia de sânge între placentă şi peretele uterin), insuficienţa renali acută, edemul cerebral, hemoragiile masive şi tulburările coagulării sangvine.

O preeclampsie impune o spitalizare cu odihnă completă, tratament al hipertensiunii arteriale, monitorizare permanente a femeii gravide (dozări ale nivelului ureei şi creatininei în sânge) şi a fătului. Pentru a evita punerea în pericol a vieţii copilului şi a mamei se poate decide provocarea unei naşteri înainte de termen.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica