Potasiu

Metal alcalin răspândit în natură sub formă de săruri, care joacă un rol important în echilibrul electro­litic al organismului.

Acesta joacă un rol în reacţiile chimice care pun în joc proteinele şi glucidele, în reglarea presiunii arteriale şi mai ales în fenomenele de excitabilitate şi de contracţie caracteristice celulelor ner­voase şi musculare. Principalele surse alimentare de pota­siu sunt legumele şi fructele, carnea, ciocolata iar concentraţia sangvină în potasiu (kaliemia) este menţinută constantă (între 3,5 şi 5 milimoli pe litru) prin eliminările renale (reglata prin hormoni).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?