Police

Primul deget de la mână.

Policele este compus din doua falange si permite datorită muşchilor şi articulaţiilor specifice miscarea de apucare (prehensiune) a mainii .

Fracturile policelui sunt frecvente şi adesea grave ele pot duce la alterarea bunei functionari a mâinii. Fracturile de falange sunt tratate prin imobilizare gipsată, fracturile bazei primului metacarpian necesită o osteosinteză chirurgicală (reunirea fragmentelor osoase cu ajutorul unei broşe sau al unei miniplăci).

Afectarea a tendonului flector sau plagă a nervului median al încheieturii mâinii (nerv care comandă  mişcarea de opoziţie a policelui) cat si reumatismele policelui pot conduce la disfunctii in utilizare mainii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica