Pneumoconioza

Orice afecţiune difuză a plă­mânilor cauzată de inhalarea pe o perioada lunga de timp a prafului răspândit în atmosferă.

Pneumoconiozele pot fi cauzate de praful de silice (silicoză), de amiant (azbestoză), de şisturi (şistoză sau boala lucrătorilor din cariere), de pulberi de metal (fier, titan), de plastice, de polivinil, de cuarţ, de talc sau de fibre de sticlă.

Examenelor radiologice periodice efectuate la subiecţii expuşi riscului pot pune in evidenta o pneumoconioza (apare dupa expune indelungata), in prima faza se instaleaza jenă respiratorie ce poate evolua până la o insuficienţă respiratorie.

Tratamentul constă în întreruperea expunerii la factorii ce au cauzat pneumoconioza şi tratarea simptomelor insuficienţei respiratorii (administrarea de oxigen la domiciliu pentru formele evoluate). Prevenirea constă în purtatul unei măşti de către persoanele expuse acestui praf de la locul de muncă şi efectuarea controlului medical periodic.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.