Plasmafereza

Tehnică transfuzională care permite prelevarea doar a plasmei de la un donator de sânge sau de la un bolnav.

La un donator – plasmafereza constă în prelevarea sângelui prin intermediul unui aparat care separă plasma, celelalte componente ale sangelui fiind reinjectate donatorului.  Plasma serveşte apoi la tratarea bolilor fie ca atare, fie prelucrata – fost tratată pentru scoaterea din componenţa ei a albuminei sau a factorilor coagulării.

La un bolnav – plasmafereza are drept scop un schimb plasmatic care permite micsorarea concentraţiei în sânge a elementelor toxice (proteine, lipide, anticorpi şi complexe imune circulante). Această tehnică este utilizată în trata­mentul unor boli neurologice (ex. miastenia), al cazurilor de hipervâscozitate sangvină sau al bolilor auto­imune (ex. lupus eritematos diseminat), precum şi în hipercolesterolemia familială.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.