Placa dentara

Depunere lipicioasă şi albicioasă pe suprafaţa dinţilor şi gingiilor.

Placa dentară se află la originea tuturor afectiunilor ţesu­turilor parodonţiale (cement, ligament, os alveolar, gingie) si este principala cauză a cariilor.

Tartrul apare ca urmare a calcificarii placii dentare ce nu a fost indepartata printr-un periaj corespunzator (dinspre gin­gie către dinte).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Constipația: cauzele acestui simptom frecvent