Piotorax (pleurezie purulentă)

Efuziune de puroi între cele două foiţe ale pleurei (membrană care înveleşte plămânii)

Un piotorax poate fi provocat de o infecţie bacteriană urmarea a unei pneumonii, de o plagă profundă a toracelui, de o fistulă esofagiană sau traheală sau de propagarea unei infecţii de la ţesuturile învecinate (peritonită, abces hepa­tic).

Se caracterizeaza printr-o febră ridicată,  durere la baza toracelui (se intensifica la inspiraţie) şi alterare a stării generale.

Diagnosticul este pus in urma unei radiografi ce scoate in evidenta o efuziune pleurală iar punctia pleurală dă la iveală un lichid purulent sau suspect.

Tratamentul consta in efectuarea unui drenaj al efuziunii, sub anestezie locală,  cu ajutorul unui dren introdus în intervalul dintre două coaste urmata de administrarea de antibioticele şi şedinţele de kineziterapie respiratorie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica