Picior plat

Prăbuşirea boitei plantare responsabilă de o creştere a suprafeţei de sprijin plantar pe sol.

Piciorul plat poate deveni dureros după pubertate din cauza unei luări importante în greutate, el este atunci contracturat şi antrenează un schiopatat prin eschivarea de la gestul de a se sprijini pe suprafaţa plantară.

Doar piciorul plat dureros necesită un tratament ce consta in purtatul de tălpi ortopedice care scobind bolta plantară duc la reeducarea şi întărirea muş­chilor plantei piciorului. Tratamentul chirurgical este rezervat picioarelor plate deosebit de dureroase si acesta constă în blocarea articulaţiei vârfului boitei plantare (artrodeză).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica