Picior

Extremitate a membrului inferior, articulată cu gamba prin gleznă (articulaţia tibioperoneoastragaliană) şi terminată cu degetele piciorului.

Piciorul are un rol atât static si unul dinamic. Rolul static este dat de faptul ca el susţine greutatea corpului şi permite echilibrul, iar rolul dinamic este dat prin facilitarea mersului .

Scheletul său este constituit din tarsiene (astragal, calcaneu, scafoid, cuboid şi cele trei cuneiforme), metatarsiene şi falange, care formează scheletul degetelor de la picioare. Suprafaţa plantară a piciorului este sediul unei concavităţi denumită bolta plantară.

Piciorul este afectat de diverse tipuri de afecţiuni, adesea agravate de purtatul de încălţăminte nepotrivită.

Anomaliile piciorului sunt de cele mai multe ori con­genitale: picior plat, picior scobit, picior strâmb, picior echin, metatarsus varus (responsabil de hallux valgus) etc.

Principalele boli articulare care afectează piciorul sunt hallus rigidus, artroza, artrita şi mai ales guta.

Fracturile piciorului afectează de cele mai multe ori calcaneul, metatarsienele şi falangele.

Principalele tulburări ale pielii şi ale oaselor piciorului sunt bătăturile de diferite tipuri / localizari, micozele etc.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica