Pancreas

Glandă digestivă cu secreţie internă şi externă.

Pancreasul, de formă conică, este situat, aproape orizon­tal, în spatele stomacului.

FIZIOLOGIE. Glanda pancreatică este constituită din două tipuri de ţesuturi, responsabile de două funcţii distincte: o secreţie endocrină şi o secreţie exocrină.

Secreţia endocrini) este asigurată de celulele endocrine, regrupate în insuliţe (insulele lui Langerhans) repartizate în sânul celulelor acinoase.

Secreţia exocrind, sucul pancreatic, este asigurată de celulele acinoase (mici cavităţi tapetate cu celule excretorii, al căror conţinut este deversat într-un canalicul). Ea este condusă spre intestin de către canalul excretor principal (canalul lui Wirsung).

PATOLOGIE. Patologia pancreasului cuprinde pancreati­tele, acute şi cronice, şi tumorile.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica