Oxaloza (hiperoxalurie congenitala)

[hiperoxalurie congenitala]

Boală ereditară caracterizata de acumularea în diferite ţesuturi ale organismului (cu precădere în rinichi) de cristale de oxalat de calciu,  datorata de o producţie excesivă de acid oxalic.

Boala isi face prezenta din fragedă copi­lărie prin colici nefretice şi mai ales printr-o insuficienţă renală cronică. Atunci când insuficienţa renală este într-un stadiu foarte avansat este necesara o epurare a sângelui prin hemodializă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea