Oxaloza (hiperoxalurie congenitala)

[hiperoxalurie congenitala]

Boală ereditară caracterizata de acumularea în diferite ţesuturi ale organismului (cu precădere în rinichi) de cristale de oxalat de calciu,  datorata de o producţie excesivă de acid oxalic.

Boala isi face prezenta din fragedă copi­lărie prin colici nefretice şi mai ales printr-o insuficienţă renală cronică. Atunci când insuficienţa renală este într-un stadiu foarte avansat este necesara o epurare a sângelui prin hemodializă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica