Otospongioza

Boală ereditară a urechii medii cu evoluţie progresivă, antrenează un blocaj al mişcării scăriţei, oscior al urechii medii si conduce la surditate. Apare după pubertate, de cele mai multe ori la femei.

Tratamentul otospongiozei este stapedectomia (ablaţia chirurgicală a scăriţei), urmată de o înlocuire a scăriţei printr-o proteză în formă de piston. Intervenţia duce la recuperarea definitivă a unei bune părţi a acuităţii auditive, dar comportă un risc de degradare a urechii interne care poate duce la surditate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: