Otospongioza

Boală ereditară a urechii medii cu evoluţie progresivă, antrenează un blocaj al mişcării scăriţei, oscior al urechii medii si conduce la surditate. Apare după pubertate, de cele mai multe ori la femei.

Tratamentul otospongiozei este stapedectomia (ablaţia chirurgicală a scăriţei), urmată de o înlocuire a scăriţei printr-o proteză în formă de piston. Intervenţia duce la recuperarea definitivă a unei bune părţi a acuităţii auditive, dar comportă un risc de degradare a urechii interne care poate duce la surditate.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români