Osteosinteza

Reasamblare a fragmentelor osoase rezultate in urma unei fracturi cu ajutorul dispozitivelor mecanice (şuruburilor, agrafelor, plăcilor cu şuruburi, cuielor, broşelor, etc ). Este indicata in cazul fracturilor instabile sau care riscă să lezeze elementele anatomice (artere, nervi etc.).  Comparativ cu oricare alt procedeu (gips, atelă) imobilizarea este mai scurta ca timp, in unele cazuri reeducarea poate începe chiar în zilele imediat următoare intervenţiei

Dispozitivele utilizate in osteosinteză sunt îndepărtate după un interval cuprins între 6 şi 9 luni.

Fracturile deschise (insotite de leziuni musculare si cutanate mari)  necesită o osteosinteză cu fixator extern (broşe mari, legate şi solidarizate între ele prin una sau mai multe piese metalice) ce  imobilizează osul trecând prin piele şi prin muşchi, la distanţă de focarul de fractură.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica