Ombilic (buric)

[buric]

Depresiune cutanată amplasată la mijlocul abdomenului.

Inainte de naştere ombilicul este locul de trecere a elementelor care leagă fătul de mamă. După naştere cor­donul ombilical este tăiat.

Ombilicul este o regiune anatomică fragilă si poate fi afectat de hernie. Unele hernii sunt congenitale si sunt cauzate de o proasta închidere a muşchilor şi aponevrozelor, membranele care învelesc muşchii) care înconjoară orificiul ombilical. Herniile ce apar după naştere sunt provocate de eforturile pe care le face nou-născutul ţipând si dispar în general fără tratament spre vârsta de 2 ani. La femeie după o sarcină, herniile ombilicale sunt hernii de relaxare a peretelui muscular.

In caz de igienă precarapot apare inflamaţii a pielii în jurul ombilicului,  eczeme sau orice dermatoză care afectează plicile.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica