Oligospemie

Insuficienţă a numărului de sper­matozoizi în spermă (mai puţin de 20 milioane de sperma­tozoizi pe mililitru) si poate să se afle la originea unei sterilităţi.

Oligospemia poate avea cauze foarte diverse: varicocelul testicular (dilataţia venelor cordonului spermatic); atrofia testiculară ca urmare a oreionului, o localizare anormală a unui testicul, un deficit hormonal, o infecţie cronică a prostatei şi veziculelor seminale; o boală gene­rală ca o gripă; chimioterapia sau radioterapia. Tratamentul oligospermiei depinde de cauza sa.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere