Oligospemie

Insuficienţă a numărului de sper­matozoizi în spermă (mai puţin de 20 milioane de sperma­tozoizi pe mililitru) si poate să se afle la originea unei sterilităţi.

Oligospemia poate avea cauze foarte diverse: varicocelul testicular (dilataţia venelor cordonului spermatic); atrofia testiculară ca urmare a oreionului, o localizare anormală a unui testicul, un deficit hormonal, o infecţie cronică a prostatei şi veziculelor seminale; o boală gene­rală ca o gripă; chimioterapia sau radioterapia. Tratamentul oligospermiei depinde de cauza sa.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.