Oaselor (cancer al)

[cancer al oaselor]

Tumoră malignă care se dezvoltă în interiorul unui os.

Cancerul primitiv al oaselor – cancerele rare, situate în os sau la periferia sa imediată şi se dezvoltă plecând de la ţesutul osos, cartilaginos sau fibros. Principalele cancere primitive sunt osteosarcomul, condrosarcomul, sarcomul lui Ewing şi mielomul multiplu.

Cancerul secundar al oaselor sunt localizări în os  ale cancerului unui alt organ: prostată, rinichi, sân, tiroidă etc. Sunt caracterizate de dureri şi fracturi spontane care afectează de cele mai multe ori oasele lungi. Tratamentul cancerelor secun­dare ale oaselor se bazeză pe radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie (atunci când cancerul primitiv este un cancer al prostatei sau de sân).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.