Oaselor (cancer al)

[cancer al oaselor]

Tumoră malignă care se dezvoltă în interiorul unui os.

Cancerul primitiv al oaselor – cancerele rare, situate în os sau la periferia sa imediată şi se dezvoltă plecând de la ţesutul osos, cartilaginos sau fibros. Principalele cancere primitive sunt osteosarcomul, condrosarcomul, sarcomul lui Ewing şi mielomul multiplu.

Cancerul secundar al oaselor sunt localizări în os  ale cancerului unui alt organ: prostată, rinichi, sân, tiroidă etc. Sunt caracterizate de dureri şi fracturi spontane care afectează de cele mai multe ori oasele lungi. Tratamentul cancerelor secun­dare ale oaselor se bazeză pe radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie (atunci când cancerul primitiv este un cancer al prostatei sau de sân).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea