Nevroza

Tulburare mintală care nu afecteaza funcţiile esenţiale ale personalităţii şi de care subiectul este conştient.

O nevroză se caracterizeaza printr-un sentiment de teamă, prin constanţa judecăţii prin pasional şi imaginar (fenomenul de com­pensaţie), prin perturbaţii ale vieţii sexuale (frigiditate, impotenţă) şi sociale (lipsă de siguranţă, agresivitate). Spre deosebire de psihotic, nevrozatul nu pierde contactul cu realul şi rămâne relativ adaptat la mediul său şi la viaţa socială.

Tratamenul se bazeaza pe psihoterapie, administrarea de anxioliticele se face pe termen scurt si pot aduce o ameliorare în momentele de varf.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.