Nevroza

Tulburare mintală care nu afecteaza funcţiile esenţiale ale personalităţii şi de care subiectul este conştient.

O nevroză se caracterizeaza printr-un sentiment de teamă, prin constanţa judecăţii prin pasional şi imaginar (fenomenul de com­pensaţie), prin perturbaţii ale vieţii sexuale (frigiditate, impotenţă) şi sociale (lipsă de siguranţă, agresivitate). Spre deosebire de psihotic, nevrozatul nu pierde contactul cu realul şi rămâne relativ adaptat la mediul său şi la viaţa socială.

Tratamenul se bazeaza pe psihoterapie, administrarea de anxioliticele se face pe termen scurt si pot aduce o ameliorare în momentele de varf.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea