Muschi

Organ dotat cu proprietatea de a se contracta şi a se decontracta.

Ţesutul unui muşchi este constituit din fibre musculare compuse din monocite, celule care cuprind în citoplasma lor numeroase filamente alungite paralel cu axa mare a celulei.  Filamentele  sunt de două tipuri: subtiri – constuite din actină si groase – compuse din miozină.

Muşchiul cardiac (miocard) – are o structură apropiată de cea a muşchilor striaţi, dar contracţiile sale sunt autonome şi involuntare.

Muşchii netezi (muşchi albi) – sunt prezenţi în peretele a numeroase organe (uter, intestin, bronhii, veziculă, vase sangvine etc.). Contracţia lor este involuntară, autonomă sau asigurată prin sistemul nervos vegetativ.

Muşchii striaţi (muşchi roşii sau muşchi scheletului) –  unesc oasele unele de altele şi permit mobilitatea corpului. Aceşti muşchi sunt menţinuţi într-o stare de contracţie moderată (tonusul muscular) iar contracţia lor este voluntară si supusă unui control cerebral

Muschii pot fi afectati de o ruptură in urma unui efort violent sau de o de întindere atunci când fibrele musculare sunt supra întinse.

Afecţiunile care pot afecta muşchiul sunt miozita (infla­maţia), miastenia (oboseala musculară intensă şi rapidă a muşchilor prin blocarea transmisiei influxului nervos către muşchi) şi miopatiile (boli congenitale rezultând dintr-o alterare a fibrelor musculare).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica