Mucoasa

Membrană care acopera totalitatea tubului digestiv (de la gură până la rect), aparatul respirator, aparatul urinar, aparatele genitale masculin şi feminin, precum şi faţa posterioară a pleoapelor şi faţa anterioară a globului ocular (conjunctiva).

Mucoasele secretă mucus asigurand umiditatea şi lubrifierea organelor pe care le imbraca. Natura glan­delor şi secreţiei lor variază de la o mucoasă la alta in functie de rolul fiziologic al fiecăreia.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica