Miopatie

Afecţiune a fibrelor musculare.

Miopatiile cu debut în copilărie  – afecţiunile fibrelor musculare care apar în copilărie si sunt preponderent degenerative.

Copiii afectaţi suferă de o reducere a tonusului muscular adesea generalizată, dar predominând la rădăcinile membrelor, la gât, la torace şi la abdomen. Faţa are un aspect caracteristic: absenţa mimicii, căderea pleoapei superioare, gura deschisă în permanenţă, buza superioară cu forma de accent circumflex. Nou-născuţii prezintă uneori refracţii musculare ale picioarelor şi mâinilor, un torticolis congenital, deformaţii ale picioarelor şi o luxaţie a şoldului. După câţiva ani, poate surveni o insuficienţă respiratorie.

Miopatiile cu debut la vârsta adultă – afecţiunile fibrelor musculare cu debut la vârsta adultă pot fi de origine degenerativă sau metabolică, sau urmare a unei intoxicaţii, luării unor medicamente sau unor boli endocrine.

Miopatiile secundare – o slăbire progresivă a muşchilor, sunt provocate de o intoxicaţie (alcool, heroină, amfetamine), de luarea unui medicament (corticosteroizi, clorochin, cimetidină) sau sunt legate de o afecţiune endocrină (boala lui Basedow sau a lui Cushing, hipotiroidie).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.