Miomectomie

Ablaţie a unuia sau mai multor mioame (fibroame uterine), efectuata doar dacă sunt prezente: dureri pelviene, metroragii, menoragii, creşterea în volum a abdomenului, tulburări urinare sau digestive, sterilitate.

Miomectomia păstrează integritatea organelor genitale ale femeii cu scopul de a permite o eventuală sarcină ulteri­oară.

Miomectomia pe cute abdominala – necesită o incizie abdo­minală si o anestezie generală sau peridurală. Se efectuează la femeile care au un fibrom interstiţial (loca­lizat în peretele uterului) sau subseros (care proeminează în cavitatea abdominală).

Miomectomia prin histeroscopie – pentru fibroamele accesibile prin cavitatea uterină, este efectuata pe cale vaginală si constă în îndepărtarea tumorii cu un aparat electric de rezecţie. Anes­tezia este generală sau locoregională (anestezie peridurală, rahianestezie).

Miomectomia prin celioscopie –  in cazul fibroamelor interstiţiale sau subseroase de dimensiuni moderate, anestezia este generală

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea