Miomectomie

Ablaţie a unuia sau mai multor mioame (fibroame uterine), efectuata doar dacă sunt prezente: dureri pelviene, metroragii, menoragii, creşterea în volum a abdomenului, tulburări urinare sau digestive, sterilitate.

Miomectomia păstrează integritatea organelor genitale ale femeii cu scopul de a permite o eventuală sarcină ulteri­oară.

Miomectomia pe cute abdominala – necesită o incizie abdo­minală si o anestezie generală sau peridurală. Se efectuează la femeile care au un fibrom interstiţial (loca­lizat în peretele uterului) sau subseros (care proeminează în cavitatea abdominală).

Miomectomia prin histeroscopie – pentru fibroamele accesibile prin cavitatea uterină, este efectuata pe cale vaginală si constă în îndepărtarea tumorii cu un aparat electric de rezecţie. Anes­tezia este generală sau locoregională (anestezie peridurală, rahianestezie).

Miomectomia prin celioscopie –  in cazul fibroamelor interstiţiale sau subseroase de dimensiuni moderate, anestezia este generală

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags: