Miastenia gravis

Miastenia gravis este o tulburare care duce la slăbirea muşchilor scheletici, muşchi pe care corpul îi foloseşte pentru a realiza mişcările. Apare atunci când comunicarea dintre celulele nervoase şi sistemul muscular nu mai funcţionează, muşchii devenind astfel mai slabi.

Este o afecţiune rară care afectează între 14 şi 20 de persoane din 100.000, în Statele Unite. Principalul simptom al acestei afeciuni este slăbirea muşchilor care nu răspund la impulsurile nervoase. Mai mult, apar dificultăţile în vorbire, problemele în ceea ce priveşte urcatul scărilor sau ridicarea obiectelor, paralizie facială, dificultăţi respiratorii, de mestecat sau înghiţit, stări de oboseală, căderea pleoapelor şi dubla vedere.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica