Miastenia gravis

Miastenia gravis este o tulburare care duce la slăbirea muşchilor scheletici, muşchi pe care corpul îi foloseşte pentru a realiza mişcările. Apare atunci când comunicarea dintre celulele nervoase şi sistemul muscular nu mai funcţionează, muşchii devenind astfel mai slabi.

Este o afecţiune rară care afectează între 14 şi 20 de persoane din 100.000, în Statele Unite. Principalul simptom al acestei afeciuni este slăbirea muşchilor care nu răspund la impulsurile nervoase. Mai mult, apar dificultăţile în vorbire, problemele în ceea ce priveşte urcatul scărilor sau ridicarea obiectelor, paralizie facială, dificultăţi respiratorii, de mestecat sau înghiţit, stări de oboseală, căderea pleoapelor şi dubla vedere.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cât de adânc este vaginul? Aspecte fascinante despre vagin