Menstruatie

Scurgerea periodică prin vagin de mucoasă uterină şi de sânge survenind la femeia neînsăr­cinată, între pubertate şi menopauză. Sinonim : flux menstrual, menstră.

Menstruaţia este adesea precedată de tulburări psihice şi fizice (denumite sindrom premenstrual).

Scurgerile menstruale pot fi prea spaţiate (spaniomenoree), prea frecvente (polimenoree), insuficiente (menoragie),dureroase (dismenoree) şi absente (amenoree).

Durerea poate să se manifeste în cursul ovulaţiei si se datoreaza de iritarea peritoneului de către lichidul folicular urmare a exploziei unui folicul ovarian mare, iar cand duerea persite trebuie dererminata cauza.

Duerea care precede scurgerile menstruale (sindrom premenstrual) poate fi insotita de modificări a volumului sânilor, umflări a abdomenului si se poate datora unui dezechilibru hormonal (exces de estrogeni) şi se tratează prin administrarea de progesteron.

Durerea care apare în timpul scurgerilor menstruale se datoreaza modificărilor hor­monale legate de ciclu menstrual sau poate fi cauzată de o afecţiune.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: