Menopauza

Incetare fiziologică a ciclurilor mensturale urmare a opririi secreţiei hormonale a ovarelor (estrogeni şi progesteron).

Menopauza se desfăşoară în două etape : premenopauza şi menopauza confirmată ce apare între 40 şi 55 ani .

Premenopauza se intinde pe cateva luni sau mai mulţi ani, perioada in care inervin cicluri cu sau fără ovulaţie iar secreţiile hormonale devin neregulate (secreţia de estrogeni persistă iar cea de progesteron  descreşte).

Menopauza confirmată –  secreţia hormonală a ovarului încetează, nivelul de gonadotrofine este foarte ridicat în sânge şi în urină iar sângerările menstruale au incetat.

Urmare a incetarii secretiei hormonale in timpul menopauzei se pot manifesta: bufeurile de căldura de intensitatea şi frecvenţa variabile, tulburările sexuale psihice şi fizice, diminuare a densităţii osoase şi a solidităţii oaselor, afectiuni cardiovasculare, tulburărilor emo­ţionale (salturile de dispoziţie, iritabilitatea, insomnia, anxietate ). Tratamentul femeilor la menopauză constă te administrarea succesivă de estrogeni şi de progesteron.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.