Melancolie

Stare depresivă gravă ce se caracterizeaza printr-o prostraţie, un sentiment de culpabilitate, un delir de negare de sine. Riscul major este sinuciderea

Melancolia apare în cursul afecţiunilor neurologice, endocrine, în psihoza maniacodepresivă, la începutul schizofreniei, sau in cazul unor situatii dificile.

Tratamentul melancoliei este o urgenţă ce nece­sită spitalizare, administrarea de antidepresive, o susţinere psihoterapică,  tratamentul de fond depinde de cauza melancoliei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica