Megacolon

Megacolonul este o dilatare anormală a colonului şi se manifestă  sub formă de constipaţie persistentă şi balonare. Megacolonul este de trei tipuri: acut, cronic şi toxic.

Megacolonul acut (sindromul lui Ogilvie) reprezintă dilatarea acută a colonuilui. Megacolonul cronic reprezintă dilatarea permanentă a colonului şi atât în cazul megacolonului acut, cât şi cronic apar dureri abdominale, balonare şi constipaţie. 

Megacolonul toxic este un pericol pentru viaţă, fiind asociat cu colita infecţioasă sau inflamatorie, în care pacienţii se confruntă cu semne precum tahicardia, hipotensiunea, dureri abdominale şi diaree sângeroasă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice