Megacolon

Megacolonul este o dilatare anormală a colonului şi se manifestă  sub formă de constipaţie persistentă şi balonare. Megacolonul este de trei tipuri: acut, cronic şi toxic.

Megacolonul acut (sindromul lui Ogilvie) reprezintă dilatarea acută a colonuilui. Megacolonul cronic reprezintă dilatarea permanentă a colonului şi atât în cazul megacolonului acut, cât şi cronic apar dureri abdominale, balonare şi constipaţie. 

Megacolonul toxic este un pericol pentru viaţă, fiind asociat cu colita infecţioasă sau inflamatorie, în care pacienţii se confruntă cu semne precum tahicardia, hipotensiunea, dureri abdominale şi diaree sângeroasă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.