Maxilar inferior (mandibula)

[mandibula]

Os în formă de potcoavă care formează scheletul fălcii inferioare.

Fractura maxilarului inferior este rezultatul unui traumatism (provocată de un şoc violent şi direct), subiectul prezinta dureri şi dififultati la vorbire şi deglutiţie, bărbia este deplasată de partea fracturii iar gura rămâne închisă sau deschisă.

Tratamentul necesita interventie chirurgicala daca exista deplasare a extremităţile osoase iar apoi se imobilizează maxilarul inferior timp de aproximativ 6 săptămâni.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica