Maxilar inferior (mandibula)

[mandibula]

Os în formă de potcoavă care formează scheletul fălcii inferioare.

Fractura maxilarului inferior este rezultatul unui traumatism (provocată de un şoc violent şi direct), subiectul prezinta dureri şi dififultati la vorbire şi deglutiţie, bărbia este deplasată de partea fracturii iar gura rămâne închisă sau deschisă.

Tratamentul necesita interventie chirurgicala daca exista deplasare a extremităţile osoase iar apoi se imobilizează maxilarul inferior timp de aproximativ 6 săptămâni.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea