Luteină

[Progesteron]
Este un pigment galben care aparţine clasei xantofilelor şi se regăseşte în frunzele plantelor, gălbenuşul de ou şi corpus luteum. Face parte din celulele fotosensibile din fundul ochiului şi protejează pata galbenă odată cu înaintarea în vârstă.
 
De asemenea, ajută la îmbunătăţirii vederii persoanelor care suferă de cataractă şi previne apariţia anumitor forme de cancer. Printre alimentele bogate în luteină se numără broccoli, spanacul, salata kale, porumbul, kiwi, strugurii, sucul de portocale şi dovleceii.
 
Când vorbim de luteină, multe persoane se gândesc la ”vitamina ideală pentru vedere”, deoarece ajută la prevenirea bolilor de vedere, în timp ce alte persoane se ajută de luteină pentru a preveni cancerul de colon, de sân, diabetul de tip 2 şi bolile de inimă. De asemenea, numeroase multivitamine conţin luteină, dar conţin cantităţi foarte mici, undeva la 0.25 mg per tabletă.
 
Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica