Leishmanioza cutanată (buton de Alep)

Boală parazitară provocată de infestarea celulelor pielii cu protozoare flagelate din genul Leishmania. Se manifesta prin aparitia a unuia sau a mai multe ulcere localizate  pe pielea neacoperita de haine (faţă sau pe mâini).

Parazitul este găzduit de animale (caine, rozatoare) şi se transmite prin înţepătura micilor insecte din genul Phlebotomus sau Lutzomiya, boala fiind intalnita în Africa de Nord şi de Est, în America tropicală, în India şi în perimetrul bazinului mediteranean.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive