Lactatie

Fenomen fiziologic cu comandă hor­monală constand in secreţia şi excreţia laptelui la femeie.

Apariţia laptelui se produce la aproximativ 3 zile după naştere şi urmează secreţiei colostrului, declanşata cu puţin timp înainte de naştere de către doi hormoni, ocitocina şi prolactina. Apariţia laptelui este însoţită de dureri şi de o congestie a sânilor.

Lactaţia este comandata de prolactina secretata de către hipofiză si este stimulată şi întreţinută de către suptul nou-născutului.

Producerea de lapte este asi­gurată de către glanda mamară, laptele este condus la mamelon prin canalele galactofore.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: