Klebsiella

Gen bacterian constituit din bacili Gram negativi din familia enterobacteriaceelor.

Klebsiella pneumoniae, sau bacilul lui Friedlander, este responsabilă de pneumonii la subiecţii fragilizaţi (diabet, alcoolism, vârstă înaintată).

KIeksiella pneunumiae constituie un germene multirezistent de la care pornesc epidemii infecţioase (infecţii urinare, pulmonare sau septicemii) dobândite în mediu spitalicesc (infecţii nozocomiale), în serviciile cu risc (reanimare, chirurgie, internare îndelungată etc.). Un tratament cu antibiotice selecţionate în funcţie de antibiogramă şi măsuri de igienă stricta permt stăvilirea acestor epidemii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.