Klebsiella

Gen bacterian constituit din bacili Gram negativi din familia enterobacteriaceelor.

Klebsiella pneumoniae, sau bacilul lui Friedlander, este responsabilă de pneumonii la subiecţii fragilizaţi (diabet, alcoolism, vârstă înaintată).

KIeksiella pneunumiae constituie un germene multirezistent de la care pornesc epidemii infecţioase (infecţii urinare, pulmonare sau septicemii) dobândite în mediu spitalicesc (infecţii nozocomiale), în serviciile cu risc (reanimare, chirurgie, internare îndelungată etc.). Un tratament cu antibiotice selecţionate în funcţie de antibiogramă şi măsuri de igienă stricta permt stăvilirea acestor epidemii.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața